New Skool Media verwerft belang in Findyourbike

New Skool Media verwerft belang in Findyourbike

Uitgeverij New Skool Media (NSM) heeft een belang verworven in Findyourbike. Findyourbike is de online marktplaats voor nieuwe en gebruikte racefietsen, mountainbikes en E-bikes en onderscheidt zich van bestaande platformen door de geavanceerde zoekfuncties en de mogelijkheid om zowel nieuwe als gebruikte fietsen aan te bieden. Findyourbike biedt een totaaloplossing voor de consument en de vakhandel.

Nick Rossou, Managing director van Findyourbike: "Consumenten oriënteren zich meer en meer online alvorens ze naar een winkel of particulier gaan voor een proefrit. Online presence is key in het huidige digitale tijdperk. Door onze achtergrond in e-commerce en een enorme passie voor fietsen, willen we een verlengstuk zijn van de traditionele vakhandel en een bijdrage leveren aan de digitalisering van de fietsenbranche”. Findyourbike.com speelt hiermee in op een stijgende behoefte binnen de snel groeiende fietsmarkt.

De activiteiten van Findyourbike sluiten naadloos aan bij de merken en doelgroepen van New Skool Media. Wielrenners, mountainbikers en e-bikers worden door New Skool Media bediend door haar marktleidende titels Fiets Magazine, Procycling en Fiets Actief. Maar ook andere titels binnen het New Skool portfolio hebben een groot bereik onder fietsliefhebbers.

Erwin van Luit, CEO New Skool Media: ‘Wij zijn zeer verheugd om deze participatie te mogen aankondigen. We hebben eerder gecommuniceerd dat het gericht acquireren van, of participeren binnen online platformen die onze titels versterken en ons in contact brengen met nieuwe doelgroepen een belangrijk onderdeel van onze strategie is. Findyourbike is een zeer veelbelovend platform met reeds een goed aanbod en bereik en veel ambitie en middelen om een marktleidende positie te veroveren. Met Findyourbike zullen we de online marktpositie van onze fietstitels en ons bedrijf verder versterken” 
Wout Jan Wessels Boer, medeoprichter en investeerder in Findyourbike: “Wij zijn erg enthousiast dat New Skool Media, een van de grootste uitgevers in Nederland met diverse bekende sportmagazines gaat participeren in Findyourbike. Door hun kennis en expertise van de fietsbranche zijn zij voor ons de ideale partner. Onze verwachting is dat de samenwerking zal zorgen voor een groeiversnelling van het platform.”