London Bookfair luistert naar deelnemers en verschuift naar zomer 2021

London Bookfair luistert naar deelnemers en verschuift naar zomer 2021

De London Bookfair kondigt nu al aan dat het event verschoven zal worden naar de zomer: van 29 juni tot en met 1 juli 2021. Reden is onder meer de wens van deelnemers en bezoekers om als het even kan een live event te hebben. De nieuwe data passen in het tijdspad dat de Britse regering op dit moment schetst voor grotere live events.

De London Bookfair (LBF) is naast de Buchmesse wellicht één van de belangrijkste samenkomsten voor het internationale boekenvak. Traditioneel vind de LBF plaats in maart/april. Het besluit om nu te verschuiven en (voorlopig) niet te kiezen voor een online of hybride vorm is een enquette die gehouden is onder deelnemers en bezoekers. 89% van de deelnemende uitgeverijen en 76% van de bezoekers gaven daarin aan een face-to-face event zeer belangrijk te vinden.

De nieuwe directeur van LBF, Andy Ventris, zegt dat het verschuiven naar juni/juli volgens hem en de adviesraad van LBF de grootste kans biedt op het houden van een live event. Net als overal in Europa verschuiven ook in de UK de regels en mogelijkheden bijna constant. Daarom houdt de organisatie de vinger aan de pols en zal uiterlijk eind maart 2021 een definitief besluit genomen worden of de beurs ook inderdaad live gehouden zal gaan worden. Ook de locatie, het Olympia London, zegt dat het er alles aan zal doen om te zorgen dat het event live gehouden kan worden. 

Voor 2022 is het plan dat de beurs weer terugkeert naar haar traditionele data in het voorjaar.