AD lanceert podcast 'De Veertigers'

AD lanceert podcast 'De Veertigers'

AD lanceert een nieuwe podcast: ‘De Veertigers’, over de dilemma’s van een veertiger. De podcast blijkt een behoefte te vervullen: zaterdag jl. gingen alle tien de afleveringen van het eerste seizoen online en bij elkaar werden die afleveringen meer dan 15.000 keer beluisterd. 

Hans Nijenhuis, hoofdredacteur, over de behoefte aan podcasts: “We willen ons publiek verhalen vertellen op de manier die het beste bij dat publiek past. Podcasts bieden de luisteraar de mogelijkheid om eens rustig meer uitleg over een onderwerp te krijgen, op een moment dat bij hem of haar past. En ze zijn ook praktisch, al is het maar omdat het lastig is de krant te lezen onder het wandelen of een video te kijken tijdens het strijken.”

Het leven begint bij 40
Wat begint er dan? Het begin van het einde? En hoe noem je die periode daarvoor dan? Manuel Venderbos (43), Wytske Kenemans (40), Sander de Heer (45) en Jet Sol (48), beter bekend als: ‘De Veertigers’, zoeken het voor je uit. Hebben ze al bereikt waar ze destijds van droomden? Wat valt er nog te leren? Waar hebben ze spijt van en waar kijken ze vol trots op terug? Ze zijn oud genoeg om met ‘u’ te worden aangesproken, maar jong genoeg om het gevoel te hebben “nog maar wat aan te klooien”. Hoe kijken ‘De Veertigers’ aan tegen grijze haren, vriendschappen en relaties, werk, geld, seks, hun ouders, kinderen én zichzelf.