NRC lanceert audio-app met de beste podcasts uit binnen- en buitenland

NRC lanceert audio-app met de beste podcasts uit binnen- en buitenland

NRC investeert flink in audiojournalistiek en lanceert op 26 oktober een audio-app. De nieuwe app is voor iedereen toegankelijk en bevat de mooiste, leukste en interessantste podcasts uit binnen- en buitenland. NRC komt tegelijk met een aantal nieuwe podcastseries, die exclusief in de app te beluisteren zijn. 

De audio-app is gratis voor iedereen en is in eerste plaats een gids door het brede en soms onoverzichtelijke podcastlandschap. Ook wordt dit de plek waar NRC zijn eigen audiojournalistiek presenteert. De al langer bestaande podcasts NRC Vandaag, Onbehaarde Apen en Haagse Zaken zullen er te vinden zijn, evenals nieuwe podcasts over uiteenlopende onderwerpen. Zo komt er een meerdelige podcastserie over de cocaïnemaffia in Nederland, een serie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en een wekelijkse podcast over technologie en innovatie. Ook ingesproken columns van onder anderen Marcel van Roosmalen en Frits Abrahams komen in de app.

Daarnaast geeft de app  toegang tot podcasts van andere makers. Zo zijn bijvoorbeeld de podcasts van de NPO in de app te vinden, maar ook The Daily van The New York Times. De redactie van NRC zal de luisteraar helpen de beste podcasts te vinden en de mooiste en meest interessante podcasts aanraden.  Luisteraars kunnen zelf afspeellijsten samenstellen met hun favoriete audioverhalen. 

Die rijkheid is essentieel voor de app, zegt René Moerland, hoofdredacteur van NRC. “Met NRC Audio hebben we een platform voor audiojournalistiek van onszelf én van anderen. Er zijn ontzettend veel podcasts bijgekomen de afgelopen jaren en daardoor is het niet altijd makkelijk om je weg te vinden in het aanbod. Daar willen we met NRC Audio verandering in brengen.”

De NRC Audio app is gratis te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store. Tot 1 januari 2021 is alle NRC-audiojournalistiek voor iedere appgebruiker te beluisteren; daarna worden bepaalde NRC-podcasts alleen beschikbaar voor abonnees. Andere podcasts blijven gratis beschikbaar.