Week van het Engelse Boek in meer boekhandels

Week van het Engelse Boek in meer boekhandels

Een groeiend aantal boekhandels doet mee aan de Week van het Engelse Boek die Van Ditmar dit jaar van 26 oktober tot en met 3 november organiseert. De ketens Bruna en The Read Shop voegen zich bij AKO en een grote hoeveelheid onafhankelijke boekhandels. Ook online boekwinkel Bookspot neemt deel aan de editie van 2020.

De Week van het Engelse Boek is de afgelopen jaren een vaste waarde geworden aan het eind van oktober, het is de derde keer dat importeur en groothandel van boeken Van Ditmar het leesfestijn organiseert. De bedoeling is om meer mensen te laten ontdekken wat het Engelstalige boek te bieden heeft en zo de bestaande markt verder te laten groeien. 

Liesbeth Maaskant, salesmanager van Van Ditmar, is verheugd over de toename in boekhandels die meedoen: “We zijn erg blij dat ieder jaar zich weer meer boekhandelaren aansluiten bij de Week van het Engelse Boek. Het aantal lezers dat in Nederland voor een Engelstalig boek kiest groeit en we denken dat dit de komende jaren zal blijven toenemen. Engelstalige boeken verdienen een prominente plaats in het boekenaanbod. Niet alle goede Engelstalige boeken kunnen worden vertaald, dus dan is het fijn dat er Engelstalig aanbod in de winkels is dat hierin voorziet.”

Het thema van de Week van het Engelse Boek 2020 is ‘spannende fictie’. Klanten die tussen 26 oktober en 4 november een Engelstalig boek aanschaffen met een minimale waarde van €12,50 krijgen een speciaal geschenk. Bestsellerauteur Jeffrey Archer, wereldwijd goed voor 275 miljoen boeken, tekent daar dit jaar voor.