E-learning Wizard wint prestigieuze Europese prijs

E-learning Wizard wint prestigieuze Europese prijs

De Lerarenacademie van E-learning Wizard heeft een prestigieuze Comenius Edumedia Siegel 2020 gewonnen. De Comenius Edumedia Siegel wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en wordt internationaal vooral gezien als een keurmerk voor innovatieve, veelbelovende en betekenisvolle educatieve software en interactieve media.

De Lerarenacademie is een online academie voor de nascholing van leerkrachten in het primair onderwijs. Leerkrachten (maar ook intern begeleiders en schoolleiders) vinden op www.lerarenacademie.nl meer dan 120 cursussen over bijvoorbeeld lesgeven, passend onderwijs en sociale veiligheid. Schoolbesturen kunnen ook kiezen voor een academie in de eigen huisstijl, waar ze ook eigen scholingsbijeenkomsten aan toe kunnen voegen.

De Lerarenacademie is ontwikkeld door E-learning. Klaas Bellinga (directeur): "Elk kind verdient de best mogelijke leerkracht. Dat bereik je alleen door continu bij te scholen. Dat is wat we met de Lerarenacademie voor ogen hebben. Dat dit beloond is met de Comenius EduMedia Siegel is een kroon op ons werk. 

Niet alleen voor ons, maar ook voor alle schoolbesturen in Nederland die al gekozen hebben voor onze academie. Daarin staat niet alleen onze e-learning, maar ook het eigen scholingsaanbod. Zo is er één plek voor alle scholing. We zien bij onze klanten dat het werkt en dat professionalisering zo een onderdeel wordt van het reguliere proces.  Ook voor de leerkrachten die onze e-learningcursussen volgen een mooie opsteker!"

E-learning Wizard is gevestigd in de provincie Groningen, maar de klanten zijn te vinden in heel Nederland. In Nieuwolda werkt een team van 5 mensen samen met tientallen specialisten om de cursussen te ontwikkelen en scholen te begeleiden. Klaas Bellinga: “We hebben nauw contact met onze klanten om te bepalen welke cursussen we ontwikkelen en volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. Bij elke cursus zoeken we de juiste specialisten, zo zitten we scherp op de inhoud. Het voordeel van een e-learningcursus is dat we cursussen eenvoudig kunnen updaten en dus altijd kunnen aansluiten bij de actualiteit.

Scholen die voor onze e-learningacademie kiezen, begeleiden we bij de implementatie van deze manier van leren. Leerkrachten denken vaak dat ze een e-learningcursus in hun eentje moeten volgen. Dat kan natuurlijk, maar met onze workshops op school laten we zien dat je e-learning ook heel goed kunt inzetten om samen een onderwerp uit te diepen. De filmpjes van echte lessen in de cursussen helpen daarbij. Hoe pakken wij dit aan op school? En wat zouden we anders kunnen doen? Door samen aan de slag te gaan zie je dat het niet meer alleen om leren gaat, maar je echt bezig bent om de kwaliteit van de lessen nog verder te verbeteren. En dat is ons doel: voor elk kind de best mogelijke leerkracht.”