Sneakpreview: het nieuwe NU.nl

Sneakpreview: het nieuwe NU.nl


Het nieuwe NU.nl is breder. Het lettertype is vergroot, de regelafstand is toegenomen en het kleurgebruik is teruggedrongen. De plaatjes, video’s en advertenties krijgen meer ruimte. De social media buttons staan bij alle artikelen overzichtelijk op een rij.

Er is in de afgelopen jaren zoveel content bijgekomen (extensies zoals NUzakelijk, NUjij en NUsport) dat het navigeren naar deze sites via de nieuwe tabjes boven aan de pagina makkelijker is. Alles om het gebruiksgemak voor het huidige formaat scherm te optimaliseren.

Advertentieproposities: groter en meer opties
Het nieuwe design gaat op 7 juni in. Heel concreet betekent dit voor de advertentieformaten op NU.nl dat deze ook groter worden en dat er twee nieuwe posities bij zijn gekomen: een leaderboard op de voorpagina en een bottomboard op alle pagina’s. De tarieven voor deze nieuwe posities zijn 20 euro ecpm. De tarieven voor de overige uitingen blijven gelijk. Voor hetzelfde geld dus een hoop meer pixels! De radicale uitingen komen nu qua vorm en formaat nog beter tot hun recht.