Voorlezen in tijden van corona

Voorlezen in tijden van corona

Over twee weken vindt de achtste editie van de Nationale Voorleeslunch plaats. En het belooft een hele bijzondere editie te worden, want voor het eerst in de geschiedenis van de Voorleeslunch, wordt er niet alleen live voorgelezen, maar ook op televisie en via de telefoon. Het live voorlezen gebeurt verder op tientallen locaties in bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land.

Maar ook de thuisblijvers kunnen genieten van het prachtige Voorleeslunchverhaal, geschreven door Kees van Kooten. Hij leest het verhaal namelijk zelf voor bij Omroep Max op NPO1. Dit wordt uitgezonden op 2 oktober om 12.15 uur en 16.40 uur en op zondag 4 oktober om 9.40 uur.

Tot slot wordt er dit jaar ook telefonisch voorgelezen, via de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds. Een speciaal voor de gelegenheid samengesteld belpanel, met o.a. Maartje van Weegen, Frits Barend, Loretta Schrijver, Merel Westrik en Sander Hoogendoorn, gaat op 2 oktober tussen 13 en 14 uur vanuit de Bibliotheek Amersfoort voorlezen via de belservice voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.