Noordhoff verkoopt Loco aan oorspronkelijke bedenkers

Noordhoff verkoopt Loco aan oorspronkelijke bedenkers

Noordhoff neemt na ruim 40 jaar afscheid van Loco; het leerspel is toegevoegd aan de portefeuille van Westermann Gruppe, uitgeverij Zwijsen zorgt voor exploitatie in Nederland.

Noordhoff heeft het populaire leerspel Loco, dat ruim veertig jaar in haar portefeuille zat, verkocht aan Westermann Gruppe. De afgelopen jaren is de focus van Noordhoff voor het basisonderwijs steeds meer komen te liggen op de kernvakken rekenen, Nederlands en Engels, resulterend in de introductie van methoden als Getal & Ruimte Junior en Stepping Stones Junior. Om de ontwikkeling van het sterke merk Loco optimaal te continueren, is besloten het onder te brengen bij Westermann Gruppe, de oorspronkelijke bedenker van het spel. Deze uitgever brengt op de Duitse markt nog steeds het originele spel Lük uit. Zwijsen zorgt voor de exploitatie van Loco in Nederland.

“Met pijn in ons hart nemen we afscheid van Loco, maar het is mooi dat Loco terug is bij de plek van haar ontstaan, Westermann Gruppe, én dat de verkoop in Nederland in handen komt van Zwijsen. De toekomst van Loco is hiermee niet alleen gewaarborgd, maar het spel krijgt bovendien de liefdevolle aandacht die het verdient. Kinderen kunnen zo ook in de toekomst spelenderwijs blijven leren,” aldus Maureen van Bruinessen, General Manager Basisonderwijs bij Noordhoff.