CB en FOOX bundelen stromen in retaillogistiek

CB en FOOX bundelen stromen in retaillogistiek

CB en FOOX gaan intensiever samenwerken. FOOX is een totaalleverancier van tabak- en gemakswinkel, benzinestations, horeca, verenigingen en de bedrijvenmarkt. Vaak komen zij op adressen waar ook boeken vanuit CB geleverd worden. Door goederenstromen te bundelen zorgen CB en FOOX voor minder kilometers en CO2-uitstoot en hebben retailers minder vrachtwagens aan de deur.

‘We werken al een aantal jaren samen voor de levering aan verschillende winkels. Nu gaan we stapsgewijs uitbreiden. Vanaf half september breiden wij de samenwerking uit met zo’n 250 adressen, vooral in het westen van het land. Daarna breiden we nog verder uit over heel Nederland,’ vertelt Arjan de Jong, manager vervoer van CB. ‘Eerst naar de winkels die producten van zowel FOOX als CB geleverd krijgen. Daarna nemen we in de gezamenlijke routeplanning ook de adressen mee die daar in de buurt liggen.’

Het doel is om uiteindelijk in heel Nederland zo veel mogelijk stops te bundelen. De samenwerking zorgt voor minder kilometers en dat past uitstekend in de duurzame ambities van CB: 40% CO2-reductie en 80% fijnstofreductie in 2020 (ten opzichte van 2015).