Ruim 2.000 reacties op 'Jouw idee op tv'

Ruim 2.000 reacties op 'Jouw idee op tv'

De publiekspitch ‘Jouw idee op tv’ van NPO en Omroep MAX heeft al meer dan 2.000 inzendingen opgeleverd. Dit aantal werd afgelopen zondag bereikt. NPO en MAX roepen sinds eind augustus het publiek op om ideeën voor tv-programma’s in te sturen.

“Om de publieke omroep nog meer open te stellen voor het publiek en iederéén een stem te geven”, aldus NPO-voorzitter Shula Rijxman. Via de website jouwideeoptv.nl kan iedereen een idee voor een tv-programma insturen. Behalve een beschrijving van het idee moet de indiener ook een motivatie geven waarom de publieke omroep dit programma moet maken en uitzenden.

“We zijn hier heel blij mee”, zegt Shula Rijxman. “Niet alleen over het aantal inzendingen maar ook over de verscheidenheid die goed past bij onze publieke opdracht. Zo krijgen we naast documentaires en dramaseries veel ideeën binnen voor informatieve programma’s met een educatief tintje.“

Professionele tv-malers zijn een stuk minder blij. Zij hebben bezwaar tegen de voorwaarde dat degene die het idee bedenkt alle rechten afstaat aan de omroep en daarvoor geen vergoeding krijgt. Bovendien zijn zij uitgesloten van deelname. Niet dat zij graag zelf gratis ideeën zouden aandragen, maar er blijft hierdoor wel nóg minder zendtijd over om te vullen, los van alle aankopen en herhalingen. In een tijd waarin creatieven het toch al moeilijk hebben. De NPO heeft toegezegd nog eens naar deze voorwaarden te kijken.