Femke Halsema gaat aan de slag bij WPG Uitgevers

Femke Halsema gaat aan de slag bij WPG Uitgevers


Femke Halsema (1966) was in 2002-2010 politiek leider en fractievoorzitter van GroenLinks. Zij was Tweede Kamerlid van 19 mei 1998 tot 12 januari 2011. Sinds 1 februari 2011 is zij bijzonder hoogleraar politiek in de 21e eeuw in Tilburg. Halsema was eerder belast met de leiding van het project Res Publica, een samenwerkingsverband van het ministerie van Binnenlandse Zaken en politiek-cultureel centrum 'De Balie' over de grondwet. Daarvoor werkte zij bij de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

De afgelopen jaren heeft zij blijk gegeven van grote interesse in de uitgeefwereld door (samen met Boris Dittrich en Jeltje van Nieuwenhoven) de Wet op de Vaste Boekenprijs te initiëren en het juryvoorzitterschap van meerdere literaire prijzen, waaronder de Gedichtendagprijzen (Poetry International), de Woutertje Pieterse Prijs en de AKO Literatuurprijs. Daarnaast heeft zij de afgelopen jaren zelf drie boeken geschreven en veelvuldig artikelen gepubliceerd.

De benoeming van Femke Halsema, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, van oorsprong criminologe en een fervent debater en lezer, sluit aan bij het maatschappelijk belang van de activiteiten van WPG Uitgevers in Nederland en Vlaanderen. Zij volgt hiermee RvC-lid Frans Kusters op, wiens zittingstermijn in april is geëindigd.