Partnernieuws: PubliQare levert nieuw redactioneel systeem voor Mediafin

Partnernieuws: PubliQare levert nieuw redactioneel systeem voor Mediafin

PubliQare heeft bij de Belgische uitgever Mediafin (De Tijd en L’Echo) een volledig nieuw redactioneel systeem geïmplementeerd inclusief een nieuwe workflow. Ook is het oude asset management-systeem vervangen door WoodWing Assets, zodat een betere integratie is gerealiseerd voor het maken van content.

Bij de Belgische uitgever van onder andere twee toonaangevende zakelijke kranten werken meer dan tweehonderd mensen. Een belangrijke eis van de uitgever was dat zowel de interne als de externe auteurs en redacteuren te allen tijde het content productieplatform zouden kunnen benaderen. Met de implementatie van het WoodWing-platform is aan die eis voldaan. WoodWing is volledig geïntegreerd met een digitale tekstverwerker die door Mediafin in huis is ontwikkeld.

“Met deze oplossing is Mediafin klaar voor de toekomst”, zegt Jeroen Goemans, directeur van PubliQare. “De integratie van binnenkomende feeds, de interne processen alsmede het uitleveren van de content naar diverse digitale- en printkanalen is aanzienlijk verbeterd. Daarbij had men ook direct de mogelijkheid om een nieuwe werkwijze te introduceren.” Belangrijk met het oog op de toekomst is ook dat alle software in PQcloud draait, gebaseerd op AWS (Amazon Web Services).

Kris van Rossem, CTO bij Mediafin, is tevreden over het resultaat van het project. “Onze oude Quark-omgeving voldeed niet meer aan de eisen die aan het maken van een krant tegenwoordig worden gesteld. Ons nieuwe productieplatform en bijbehorend proces maken ons technologisch gereed voor de toekomst. PubliQare is daarbij een goede advies- en
implementatiepartner geweest die tevens de trainingen en gebruikersbegeleidingen verzorgd heeft.”

PubliQare is partner van inct