Huis-aan-huismagazine CITY 'herlanceert' in vijf grote steden

Huis-aan-huismagazine CITY 'herlanceert' in vijf grote steden

Na een korte pauze door Covid-19 verschijnt CITY begin september wekelijks in vijf grote Nederlandse steden: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Tilburg en Haarlem.

CITY groeit als landelijk mediamerk met een oplage van 400.000 stevig door na de eerste verschijning in Amsterdam in de zomer van 2018. Het magazine wil zich qua inhoud, vormgeving en exploitatie van de traditionele huis-aan-huiskranten onderscheiden. In iedere CITY-editie per stad is er aandacht voor lokaal nieuws, cultuur en sport. Daarnaast is er lifestyle-nieuws op het gebied van wonen, gezondheid en food. CITY-journalisten interviewen wekelijks bekende Nederlanders uit de wereld van het entertainment, cultuur en sport. CITY streeft naar gemiddeld 25% redactionele content in het wekelijkse magazine.

CITY-uitgever H.A.H. Retail onderzoekt de komende periode welke andere steden, buiten de huidige vijf gemeenten, in aanmerking komen om CITY uit te brengen. Uit eerder onderzoek in Amsterdam blijkt dat CITY aanslaat bij een groot publiek én populair is bij adverteerders.

Volgens Sjuul Paradijs van Trusted Media Publishers, dat verantwoordelijk is voor de inhoud van het magazine, is CITY als landelijk mediamerk een innovatie in de markt van huis-aan-huiskranten. "Bovendien wordt CITY onafhankelijk gemaakt door professionele journalisten en is elke aanvulling op lokale journalistiek winst", aldus Paradijs.

De ambitie is om met nieuwe edities in andere gemeenten nog door te groeien naar een bereik van 2 miljoen adressen.

Reacties

Ik vind deze verkapte reclamefolder ontzettend irritant.
Het is geen krantje, het is troep. Ik heb er niet om gevraagd maar moet nu een nee/nee sticker gaan plaatsen om hier vanaf te komen, Met als gevolg dat de echte regiokrantjes ook niet meer op de mat vallen.
Echt walgelijk

Geplaatst door Petra Alleman op 1 november 2020 om 13:23

Ik denk er precies hetzelfde over. Grote schande.

Geplaatst door Harry Mulder op 3 december 2020 om 18:37

Ik sluit mij hier bij aan. Ik vind het heel asociaal!

Geplaatst door Theo M op 26 januari 2021 om 16:26

Laatste nieuws