Fox Sports gebruikt Google Cloud om video-archief toegankelijker te maken

Fox Sports gebruikt Google Cloud om video-archief toegankelijker te maken

FOX Sports start een samenwerking met Google Cloud om het labelen, detecteren en opslaan van videobestanden te automatiseren. Het systeem, dat al in ontwikkeling is, maakt gebruik van Google Cloud's videozoekfunctie en machine learning (ML) mogelijkheden om FOX Sports te helpen hun uitgebreide archief met sportcontent nog effectiever te benutten.

Snellere productiemogelijkheden
De nieuwe oplossing doelt erop om productiemogelijkheden van het netwerk versnellen. Met de open architectuur en geavanceerde technologieën van Google Cloud kan FOX Sports petabytes aan data en miljoenen video's die door de jaren heen zijn verzameld, organiseren en benutten – samen met nieuwe data en beelden die dagelijks worden geproduceerd.

Automatisch clips identificeren
“Met Machine Learning breekt een nieuw tijdperk van datagedreven innovatie in media en entertainment aan”, vertelt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "Zodra een bedrijf een vollediger inzicht heeft in zijn doelgroep, gebruikers en content, is het verbazingwekkend wat ze met die data kunnen bereiken."

De teams van Google Cloud en FOX Sports passen de ML-modellen van Google toe om clips automatisch in honderden categorieën te identificeren en te labelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spelershirts, belangrijke wedstrijden, interviews of zelfs spelers die successen vieren op het veld. De oplossing krijgt een gebruiksvriendelijke interface waarmee productiemedewerkers sneller de clips kunnen vinden die ze nodig hebben.

 

18 november 2020: inct.spiratie: de toekomst van publieksmedia na corona
inct.spiratie staat dit jaar in het teken van de gevolgen van de corona-crisis: hoe verandert de uitgeefbranche.
Iedere editie staat een segment centraal. Op 18 november publieksmedia, 4 sprekers/conversation starters zullen hun visie geven. Meer info & aanmelden