Uitreiking Mercurs gaat, in aangepaste vorm, door

Uitreiking Mercurs gaat, in aangepaste vorm, door

De Magazine Media Associatie (MMA) maakt bekend dat de uitreiking van de Mercurs dit jaar weer in december zal plaatsvinden. De RIVM-richtlijnen maken het grote event, waarbij jaarlijks ruim 750 personen aanwezig zijn, helaas niet mogelijk. De uitreiking zal daarom kleinschaliger van opzet zijn. 

‘Na een inventarisatie van meningen bij het MMA-bestuur, de leden en de sponsors werd één ding duidelijk: de Mercurs-uitreiking moet dit jaar doorgaan. De creativiteit en de inzet en passie van iedereen in onze branche verdient absoluut een beloning aan het einde van dit bizarre jaar. De Mercurs-prijsuitreiking 2020 kent wel een andere opzet en uitvoering’, zo meldt MMA-directeur Harriët Schrier.

Er kan dit jaar vanaf half augustus online voor acht categorieën worden ingeschreven: Magazinemerk van het Jaar, Artdirection van het Jaar, Reportage van het Jaar, Hoofdredacteur van het Jaar, Innovatie van het Jaar, Cover van het Jaar, Partnership van het Jaar en Belofte van het Jaar.
Twee jury’s, ieder bestaande uit vijf personen, zullen afzonderlijk vier categorieën jureren. Zij stellen de nominaties en winnaars vast tijdens jurydagen in november. 

In aanwezigheid van alle genomineerden zullen de Mercur-beelden tijdens een lunch worden uitgereikt. Uiteraard is er een livestream van de prijsuitreiking zodat iedereen de bekendmaking van de winnaars kan meemaken of later kan terugkijken. Het juryverslag komt online beschikbaar.