Kobo en Elegance maken winnaar schrijfwedstrijd bekend

Kobo en Elegance maken winnaar schrijfwedstrijd bekend

Vandaag is de winnaar van de Kobo x Elegance-schrijfwedstrijd bekendgemaakt in het nieuwe nummer van Elegance magazine: Susan Muskee met haar verhaal Eerst rennen, dan vliegen. Het winnende verhaal is niet alleen in de zomereditie van Elegance te lezen, maar wordt ook uitgegeven als Kobo Originals e-book dat verkrijgbaar is voor 1,99 euro of via het Kobo Plus-abonnement (gratis te lezen voor abonnees). 

Rakuten Kobo en Elegance organiseerden voor alle enthousiaste schrijvers (in spe) een schrijfwedstrijd. De schrijfwedstrijd ging van start in maart 2020 en de schrijvers hadden tot 1 juni 2020 de kans om hun verhaal in te sturen. Het korte verhaal, bestaande uit 7.000 tot 10.000 woorden, mocht in elk genre geschreven worden. De enige vereiste was het thema, namelijk ‘vakantie’.

Uit het totaalaantal van maar liefst 46 geanonimiseerde inzendingen werd de winnaar unaniem gekozen door de driekoppige jury, bestaande uit hoofdredacteur Hilde Veeren, Kobo Originals Manager Ruth van Gessel, en schrijfster Lisette Jonkman, bekend van de feelgood-serie Onbreekbaar die eerder verscheen als Kobo Originals-uitgave.

Lisette Jonkman, auteur van onder andere Onbreekbaar: ‘Eerst rennen, dan vliegen is hysterie vanaf het begin, foutloos geschreven en met veel humor. Bovendien past het idee van een race tegen de klok echt perfect bij het thema (bijna op) "vakantie". Ik leefde tijdens het lezen erg mee met de tijdsdruk die Famke ervaart. Zonder meer het winnende verhaal.'

Winnaar Susan Muskee: ‘Toen ik deze schrijfwedstrijd tegenkwam op de Facebook-pagina van Kobo en zag dat het thema "vakantie" was, wist ik meteen dat ik mee wilde doen. Bij vakantie denk ik aan rust, helemaal niks hoeven, je koffer dichtritsen of -klikken en weten: wat er ook gebeurt, ik ga relaxen. Maar we kennen allemaal die momenten waarop het nét niet loopt zoals je wilt. Daarom wilde ik juist een verhaal schrijven waarbij alles flink de soep in dreigt te lopen en je als lezer continu denkt: als dat maar goed gaat…’

Susan Muskee (1993) is freelance tekstschrijver. Ze debuteerde in april 2020 bij Loft Books met Scones en Spotlights, het eerste deel in een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen.