Online rechten kopen en verkopen via: Pitch Your CIP

Online rechten kopen en verkopen via: Pitch Your CIP

Nu de Frankfurter Buchmesse in elk geval deels digitaal plaats zal vinden, is de beursorganisatie druk bezig met het ontwikkelingen van platforms met netwerkmogelijkheden. Er is onlangs een besloten Facebookgroep opgericht waar rechthebbenden hun inhoud kunnen pitchen door middel van video’s.

Het platform heet Pitch Your CIP, waarbij CIP staat voor Creative Intellectual Property. Er is een besloten Facebookgroep opgericht om de uitgeefwereld en andere creatieve industrieën met elkaar in contact te brengen.

Uitgevers, agenten en andere rechthebbenden kunnen hier hun product pitchen in video’s van drie tot zes minuten voor co-producenten en mensen uit de filmwereld. Ook “reverse pitches” zijn welkom, waarbij mensen een oproep doen voor bepaalde ideeën. Het doel is om een B2B-community op te bouwen om rechten te verhandelen in deze bijzondere tijd. De Facebookgroep waarin deze pitches te zien en te uploaden zijn is te bereiken via deze link. Na het beantwoorden van enkele vragen wordt u door de beheerders toegelaten tot de besloten groep.

Bron: GAU