Cosmopolitan presenteert Instagram Story Expositie

Cosmopolitan presenteert Instagram Story Expositie

Cosmopolitan heeft samen met feministisch kunstcollectief The TittyMage een virtuele Instagram Story-expositie gemaakt. Binnen deze virtuele expo wordt de telefoon gebruikt om rond te kijken in de 360º-omgeving. Verschillende objecten verwijzen naar items die in het nieuwe issue van Cosmopolitan te lezen zijn. De gebruiker kan ook diens eigen foto of video toevoegen aan de virtuele expositie.

De Instagram-filter met ‘portal techniek’ is ontwikkeld door creative social agency Capitola.Social, dat gebruik heeft gemaakt van de laatste technieken op het gebied van Augmented Reality en Instagram-filters. De filter wordt op de fysieke wereld geprojecteerd middels de Instagram-camera. Als de gebruiker op een grote 3D-pijl tapt, verschijnt het nieuwe Cosmopolitan-issue als 3D-geanimeerde virtuele wereld. De gebruiker kan deze expo vervolgens instappen door de telefoon te gebruiken als window to the virtual world

How to:

  • Zorg dat je de laatste geüpdatet versie van Instagram hebt 
  • Ga naar het Instagram-account van Cosmopolitan_nl
  • Tap op het smileyface-icon naast het IGTV-icon en open vervolgens de Cosmopolitan’s Expo filter.
  • Tap op ‘Try It’ om de filter zelf te proberen.
  • Klik op Add Media om je eigen foto toe te voegen.
  • Have fun!

Hoofdredacteur Josephine Kay: “Omdat een uitgebreide lanceringsborrel er vanwege de COVID-19-pandemie uiteraard even niet in zit, kozen we voor de meest creatieve oplossing die we konden bedenken. En het mooiste is dat je het thuis vanaf de bank kunt ervaren, én je eigen foto of video aan de experience kunt toevoegen.”

Over het nieuwe issue van Cosmopolitan

Deze zomerse - en volledig vanuit huis gemaakte - Cosmopolitan staat vol met extra veel fashion- en beautyinspiratie. De prachtige Jordyn Woods siert de cover en doet haar verhaal over haar ruzie met de Kardashians en de sh*t die ze daardoor over zich heen kreeg. En ook: een gids voor een astro-proof huis, simpele mental health boosters, een krachtig stuk over woede van Tatjana Almuli, en 5 powercolumns van onder andere Lotte van Eijk en Mandy Woelkens die je aan het denken zetten.

Over Tittymag

Creatieve duizendpoot en journalist Cathelijne Blok zette het online & offline feministische kunstcollectief ‘TheTittyMag’ op. Hiermee creëert ze een veilige dialoog rondom inclusiviteit, empowerment en feminisme. Ze geeft kunstlezingen, schrijft columns voor oa Cosmopolitan, maakt de Parool-podcast 'Ik Zag Iets Moois' en is bezig met een NPO3-serie over feminisme samen met journalist Milou Deelen (te volgen via @cathelijneblok of @thetittymag; www.thetittymag.com)