Donald Duck komt met graphic novel

Donald Duck komt met graphic novel

Donald Duck lanceert deze week een nieuwe reeks leesboeken: Club Donald Duck. Eerst boek in de reeks is een graphic novel:  Nieuwe vrienden! , één verhaallijn van meer dan 200 bladzijden, vol vrolijke en kleurrijke illustraties. Donald Duck wil hiermee ondermeer inspelen op de toename in populariteit van kinderboeken.

Met de lancering van Club Donald Duck voegt Donald Duck Weekblad een graphic novel toe aan het al rijke portfolio. Het belang van vrolijk lezen staat bij Donald Duck hierbij centraal. "Kinderen even te zien verdwijnen in een boek, even geen schermtijd, maar wegdromen bij de avonturen van Donald Duck Even lekker Donald Ducken."

Wat vindt de doelgroep van het nieuwe leesboek? Een aantal Duck Denkers – kritische Donald Duck kenners – kreeg een preview van het leesboek te lezen. Zij werden gevraagd wat zij van het boek vonden, de feedback was positief: 

  • ‘LEES HET! Anders dan de gewone Donald Duck, maar wel super leuk en grappig! De verteller die dan steeds wat grappigs zei.
  • Het is leuk bedacht dat er toch wel een soort stripjes in zitten met tekstballonnen, maar het grootste gedeelte is normaal en leuk om te lezen!
  • Ik zou meer Club Donald Duck leesboeken willen lezen, want ik had echt moeite om te stoppen met lezen. Mijn moeder moest ook regelmatig naar boven schreeuwen dat ik moest slapen, maar het was echt lastig om te stoppen en het verhaal is ook echt super tof!’.