Frankfurter Buchmesse 2020 gaat door

Frankfurter Buchmesse 2020 gaat door

De Frankfurter Buchmesse van 2020 zal in hybride vorm doorgang vinden: deels op het beursterrein, deels in de stad en deels digitaal. De regering van de deelstaat Hessen is akkoord met de plannen voor een corona-proof opzet. De beurs duurt van 14 tot 18 oktober.

Het beursterrein wordt zodanig heringericht dat het overal mogelijk is om voldoende afstand te houden. Er zal scherp worden gelet op afstand houden en hygiëne. Alle bezoekers zullen onder meer een gezondheidsverklaring moeten laten zien.

Eind juni zullen meer details van het programma bekend worden gemaakt. Dan is ook bekend welke capaciteit de fysieke delen van de beurs maximaal hebben, zodat het aantal toegangskaarten daarop aangepast kan worden.

Digitaal programma

De meeste presentaties zullen dit jaar niet in zaaltjes gehouden worden, maar online. Het digitale deel van de beurs zal onder meer bedrijfs- en productpresentaties omvatten, en virtuele ontmoetingsplaatsen bieden voor kennismaking en zakelijke besprekingen. Ze dienen vooral om degenen die niet naar Frankfurt willen of kunnen komen de gelegenheid te bieden om toch aan de beurs deel te nemen.

Openingsbeeld: Dit jaar zal de opening er heel anders uitzien dan in 2019 (foto: Frankfurter Buchmesse)