J.K. Rowling lanceert gratis online feuilleton: The Ickabog

J.K. Rowling lanceert gratis online feuilleton: The Ickabog

J.K. Rowling, bekend van Harry Potter, gaat de komende weken een serie publiceren van een verhaal dat zij meer dan 10 jaar geleden al geschreven heeft: The Ickabog. De afleveringen zijn gratis te lezen op de speciale website. Lezers kunnen via social media ook mee gaan doen.

De eerste twee afleveringen staan inmiddels online. Het verhaal is volgens Rowling zelf een verhaal over waarheid en het misbruiken van macht. Ze geeft ook aan dat het een oud verhaal is en dus vooral niet bedoeld is om commentaar te leveren op actuele zaken.

Iedere werkdag zal er minimaal één aflevering gepubliceerd worden, op 10 juli zal het laatste hoofdstuk online komen. In het najaar zal The Ickabog in het engelstalige gebied als boek, e-book en luisterboek uitkomen. Ook in andere landen zal het verhaal in het najaar gepubliceerd gaan worden. Rechten zijn als verkocht aan onder meer Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. De royalties van deze uitgaven wil Rowling doneren aan projecten die mensen helpen die door de huidige pandemie getroffen zijn.

De uitgevers van het boek hebben ook wedstrijden opgezet onder illustratoren en jonge kunstenaars om bij de verschillende hoofdstukken illustraties te gaan verzorgen. De winnaars zullen in de definitieve uitgaves een plek gaan krijgen

Ook kinderen worden aangemoedigd om hun tekeningen rondom het verhaal te posten, daarvoor dient de hashtag #theickabog gebruikt te worden op de verschillende social media. Rowling heeft beloofd om op Twitter zo nu en dan te reageren op haar favoriete tekeningen. Ook op de website van The Ickabog zullen tekeningen worden gepubliceerd