Alex Beishuizen nieuwe hoofdredacteur van Rijnmond

Alex Beishuizen nieuwe hoofdredacteur van Rijnmond

Alex Beishuizen is de nieuwe hoofdredacteur van Rijnmond, de regionale televisie- en radiozender in Rotterdam en omgeving. Beishuizen is de opvolger van Ib Haarsma, die in maart overstapte naar NH Media. Beishuizen was sindsdien al hoofdredacteur ad-interim.

Beishuizen werkte eerder al bij Rijnmond en keert na ruim 20 jaar weer terug. “Het vervult me met trots dat ik hoofdredacteur kan zijn bij dit mooie mediabedrijf in een zeer uitdagende regio”, aldus Alex Beishuizen. “Ik beschouw het als mijn taak om Rijnmond inhoudelijk nog relevanter te maken voor ons publiek en de redactionele organisatie moderner en meer toekomstbestendig. De afgelopen jaren zijn flinke stappen gemaakt. Daar geef ik graag een vervolg aan.”

Bert Klaver, algemeen directeur van Rijnmond, over de komst van Alex Beishuizen: "Ik ben erg blij met de komst van Alex die, met zijn ruime hoofdredactionele ervaring bij diverse omroepen en uitgeverijen, een heldere visie heeft over de toekomstmogelijkheden van een modern mediabedrijf als onze regionale omroep Rijnmond. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie."

Beishuizen heeft een lange loopbaan in media- en uitgeefland die hem onder meer langs Emerce, Inntermediair, Adformatie , AD Nieuwsmedia en Bohn Stafleu van Loghem bracht.