Zoom als cover tool en de cover als template voor Zoom

Zoom als cover tool en de cover als template voor Zoom

Een aantal magazines in USA gebruikt Zoom als tool om de coverfoto te maken, Kek Mama deed al iets vergelijkbaars voor haar jubileumeditie in Nederland. Tegelijkertijd kun je ook een magazinecover gebruiken als template voor je eigen Zoom-achtergrond.

Voor de cover van Vanity Fair met zangeres/actrice Janelle Monáe werd gebruik gemaakt van Zoom. Fotograaf Collier Schorr maakt de foto. Ook magazine The Cut maakte inmiddels gebruik van Zoom voor het maken van de cover foto. Actrice en ontwerper Chloë Sevigny werd gefotografeerd door Elizaveta Porodina die in Munchen verbleef terwijl Sevigny vast zat in haar huis in Manhattan.

 

Actrice Hanna Verboom en haar dochter Sara James deden iets vergelijkbaars voor de cover van de 150ste Kek Mama. Die cover kwam ook geheel tot stand via videobellen, waarbij de fotograaf het scherm van zijn laptop fotografeerde. “Om deze cover te maken, werkten zij dus allebei vanuit huis, net als een groot deel van Nederland”, licht Helene van Santen toe. 

Het kan ook andersom werken: de creative director van Fast Company Magazine heeft een aantal achtergronden gemaakt die je kunt downloaden en gebruiken in Zoom: je plaatst jezelf dan op de cover van Fast Company, met verschillende templates en headlines. Die templates zijn hier te vinden