Libris Literatuur Prijs 2020 digitaal op bezoek bij leesclubs

Libris Literatuur Prijs 2020 digitaal op bezoek bij leesclubs

De zes auteurs die kans maken op de Libris Literatuur Prijs 2020 gaan digitaal op bezoek bij leesclubs die hun boeken lezen. De zes ambassadeurs van de prijs doen dat ook. Dit initiatief is onderdeel van de leesbevordering campagne Start Jouw Leesclub! die dit jaar voor de tweede keer door de Libris Literatuur Prijs georganiseerd wordt.

Naast een online leesclub-bezoek met auteurs Manon Uphoff, Marijke Schermer, Sander Kollaard, Oek de Jong, Wessel te Gussinklo of Saskia de Coster kunnen deelnemende leesclubs dit jaar ook een digitaal bezoek winnen van ambassadeurs Anna Drijver, Clarice Gargard, Cesar Majorana, Christine Otten, Floris van der Pol en Aya Sabi.

Zo blijft de campagne mensen in Nederland en Vlaanderen enthousiasmeren om literatuur te lezen en hun eigen leesclub op te zetten. Wie zich opgeeft voor 12 juni maakt kans op een van deze digitale auteurs- of ambassadeursbezoeken en er zijn bovendien andere mooie social distancing proof-prijzen.

Start jouw leesclub!

Start Jouw Leesclub gaat door, ook in deze tijd van social distancing: #ikleesthuis, maar dan samen! Het doel is leesclubs blijvend te inspireren om online samen te komen om hun favoriete boek van de Libris Literatuur Prijs Shortlist met elkaar te lezen en te bespreken.

De Libris Literatuur Prijs 2020

De uitreiking van deze prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar is verzet van 11 mei naar 22 juni. Op die datum wordt live in Nieuwsuur, NPO2 bekendgemaakt welke van deze zes boeken op de shortlist door de jury bekroond zal worden:

Nachtouders, Saskia de Coster  (Das Mag)
De hoogstapelaar, Wessel te Gussinklo  (Koppernik)
Zwarte schuur, Oek de Jong (Atlas/Contact)
Uit het leven van een hond, Sander Kollaard (Van Oorschot)
Liefde, als dat het is, Marijke Schermer (Van Oorschot)
Vallen is als vliegen, Manon Uphoff (Querido)