Uitgevers blijven gratis lesmateriaal tot einde schooljaar beschikbaar stellen

Uitgevers blijven gratis lesmateriaal tot einde schooljaar beschikbaar stellen

Uitgevers van leermiddelen hebben vanwege de corona-crisis tijdelijk digitaal lesmateriaal voor po, vo en mbo gratis beschikbaar gesteld aan alle scholen die eerder enkel de papieren lesmethode gebruikten. Ook nu de scholen (gedeeltelijk) open gaan, blijft het digitale materiaal tot het einde van het schooljaar gratis beschikbaar.

Nog onduidelijk is hoe het schooljaar 2020/2021 er als gevolg van de corona-crisis exact uit zal zien. Daarom raden uitgeverijen scholen aan zich bij de leermiddelenkeuze voor het komende schooljaar te richten op leermiddelen die meerdere gebruiksscenario’s – regulier klassikaal onderwijs, onderwijs op afstand, of een combinatie daarvan – ondersteunen. In veel gevallen zal dit betekenen: een volledig digitaal leermiddel of een leermiddel met een aanzienlijke digitale component.

Net als nu het geval is, zullen uitgevers zich blijven inspannen om leerkrachten en docenten zo goed mogelijk te ondersteunen bij de leermiddelenkeuze voor het komende schooljaar, het aanbieden van onderwijs op afstand en de herstart onder de nieuwe, soms zeer uitdagende, omstandigheden.