Unieboek Het Spectrum lanceert wereldwijde bookstore voor iPad

Unieboek Het Spectrum lanceert wereldwijde bookstore voor iPad


De nieuwe app is vormgegeven als een boekenkast en geeft een overzicht van alle beschikbare titels. Op de bovenste plank van de virtuele boekenkast staat een gratis lite versie van een populaire prentenboektitel: De Wedstrijd. Verder vindt de gebruiker daar alle boeken die eerder zijn gedownload.

Op de onderste plank staan alle beschikbare Piccolo Picture Book titels. In de komende maanden worden in totaal 15 interactieve prentenboeken binnen de app gepubliceerd.

De Piccolo Picture Bookstore app geeft gebruikers de mogelijkheid boeken te bekijken, een preview te lezen en boeken te kopen via "in-app purchase". De boeken worden in de app te koop aangeboden voor € 3.99 per download. Alle boeken zijn beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Nederlands en bieden daarmee de mogelijkheid kinderen op een speelse manier met verschillende talen in aanraking te laten komen. Kinderen kunnen de boeken zelf lezen, laten voorlezen (in vijf talen) of meelezen, aan de hand van een "karaoke" toepassing. De Piccolo Picture Bookstore app kan gratis worden gedownload in Apple's iTunes.

"Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met MobGen bij de ontwikkeling en uitvoering van dit innovatieve project. Het is de eerste keer dat een Nederlandse uitgever een eigen book-store voor de iPad lanceert. Daarbij is het geweldig om te zien hoe traditionele prentenboeken nu nog meer tot leven komen met interactieve animaties en grappige geluidseffecten. De unieke "karaoke" toepassing voegt verder een specifiek educatief aspect toe aan de boeken", aldus Lisa van den Herik, Business Development Manager van Unieboek Het Spectrum.

"We zijn trots dat Unieboek Het Spectrum MobGen heeft geselecteerd als joint-venture partner voor dit unieke wereldwijde project. We hebben in de afgelopen maanden een uniek platform gecreëerd waarmee we op een zeer efficiënte wijze interactieve prentenboeken digitaal kunnen publiceren. Dit geeft ons de mogelijkheid in de komende maanden zo'n 15 boeken in de bookstore te publiceren", aldus Ron Vrijmoet, Managing Partner van Mobile Generation.