Kobo en Elegance organiseren schrijfwedstrijd

Kobo en Elegance organiseren schrijfwedstrijd

Rakuten Kobo en het glossy lifstyel magazine Elegance organiseren samen een schrijfwedstrijd in Nederland. Het winnende verhaal wordt uitgegeven als Kobo Original e-book én het verhaal wordt gepubliceerd in het zomernummer van Elegance. Ook ontvangt de winnaar een gloednieuwe Kobo e-reader.

Roman, thriller, misdaad – alle genres zijn welkom. Zolang het maar in het thema ‘zomer’ is. Belangrijk is daarnaast dat het verhaal bestaat uit niet minder dan 7.000 woorden en niet meer dan 10.000 woorden. 


Naast de juryleden van Kobo en Elegance, wordt de winnaar mede gekozen door auteur Lisette Jonkman, onder andere bekend van de succesvolle serie Onbreekbaar. Deze serie verscheen eerder als Kobo Originals en is binnenkort ook te verkrijgen als gedrukt boek. 

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens de prijsuitreiking op donderdag 25 juni 2020. Ruth van Gessel, Kobo Originals & Catalog Manager: "Met deze wedstrijd hopen we schrijftalent te motiveren om (weer) eens in de pen te klimmen en het schrijven te (her)ontdekken. Door hen dit podium te bieden kunnen ze het plezier, dat ze zichzelf en anderen kunnen bieden, ten volle ervaren. Daarnaast hopen we natuurlijk vooral dat het voor een positieve invulling zorgt van deze vreemde en onrustige tijden."

Hilde Veeren, hoofdredacteur van Elegance: "Met deze wedstrijd bieden we schrijftalent een uniek podium in de zomereditie van ons magazine. In ieder schuilt een verhaal, de kunst is het pakkend op te schrijven! Elegance (boekenclub) heeft veel lezers die van boeken lezen houden, maar wie weet zit er ook een schrijftalént tussen. Aan ons om dat talent eruit te pikken."