Oproep: Literatuur op het scherm

Oproep: Literatuur op het scherm

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Letterenfonds roepen schrijvers, dichters en ontwerpers op een projectvoorstel in te dienen voor het programma Literatuur op het Scherm 2020. Indienen kan tot en met woensdag 6 mei 2020. 

Literatuur op het Scherm is een programma waarin auteurs en interactieontwerpers, gamemakers of digitale mediamakers, samen literaire producties ontwikkelen gericht op het digitale domein. Met Literatuur op het Scherm willen het Letterenfonds en het Stimuleringsfonds talentontwikkeling, samenwerking en kennisuitwisseling tussen verschillende disciplines versterken.

Open oproep
De oproep staat open voor alle vormen van Nederlandstalige literatuur (poëzie en proza, kinder- en jeugdliteratuur). Ook de keuze voor het platform, hard- en software is vrij, zolang het een digitaal platform betreft. Te denken valt aan webomgevingen, mobiel, gameplatforms, VR/AR of een ander nieuw medium.

Per project is een werkbudget van maximaal € 12.500 (incl. btw) beschikbaar voor de ontwikkeling van een werkend prototype. Daarnaast is er een extra budget van € 3.000 (incl. btw) per team voor de slotpresentatie. Er kunnen in deze open oproep vier projecten worden ondersteund. Bij elk voorstel wordt een sluitende begroting en planning met een looptijd van maximaal één jaar gevraagd.

De fondsen zijn geïnteresseerd in co-creaties, waarbij schrijver en ontwerper gelijkwaardige artistieke partners zijn en samen een nieuw werk tot stand brengen. Het is niet de bedoeling dat een van de partijen in dienst komt te staan van (het plan van) de ander. Artistiek onderzoek en experiment staan hierbij voorop.

Voorstellen kunnen worden ingediend vanuit een team of door individuele auteurs of ontwerpers. Wie zich als individu aanmeldt, wordt zo mogelijk gekoppeld.

Meer info bij Het Letterenfonds