Deliveroo gaat ook aan leesbevordering doen: #dinnerstories

Deliveroo gaat ook aan leesbevordering doen: #dinnerstories

Columnist en auteur James Worthy lanceert deze week zijn verhaal Romeo & Margherita, een ode aan de pizza. Dit verhaal is door hem geschreven in het kader van Deliveroo’s #dinnerstories om het leesplezier onder, voornamelijk, jongeren en millennials te verhogen. Het verhaal duurt precies één pizza lang. 

Met dit concept wil Deliveroo lezen (weer) op een leuke en laagdrempelige manier bij de doelgroep onder de aandacht brengen. ‘In deze tijd wordt er door jongeren en millennials steeds minder gelezen. Een op de drie vindt lezen niet leuk en de helft van de scholieren leest nooit een roman of een langer verhaal¹. Door middel van Deliveroo #dinnerstories schuiven we het verhaal letterlijk bij ze onder de neus en proberen we het leesplezier te verhogen,’ zegt Jeroen Schaling, Marketing Director van Deliveroo in Nederland. ‘We geven ze ontspanning en afleiding op een andere manier dan via tv of smartphone.’

‘De reden dat ik meedoe aan deze actie en dit verhaal geschreven heb, is omdat het bestellen van een pizza laagdrempelig is en literatuur dit ook zou moeten zijn. Het zijn maar letters,’ zegt James Worthy, schrijver van de allereerste editie van Deliveroo #dinnerstories. ‘Bovendien ben ik dol op schrijven, op pizza en op jongeren. En dat zij dan mijn pizzaverhaal met hun vette tomatenvingers gaan lezen en dat het verhaal dan precies eindigt bij de laatste hap. Ik vind het prachtig, want verhalen zijn als pizza voor de ziel.’

Deliveroo #dinnerstories zijn korte verhalen over een maaltijd die een maaltijd lang duren. Voor de eerste editie is gekozen voor pizza, een van de meest besteld maaltijden op het platform. De lengte van Romeo & Margherita is zo bepaald dat het een pizza lang duurt om te lezen. Hierbij is rekening gehouden met het gemiddelde leestempo van 200 woorden per minuut. 

Voor de eerste editie van Deliveroo #dinnerstories werkt Deliveroo samen met restaurantpartner SUGO. Van 7 t/m 15 maart 2020, wordt het korte verhaal van James Worthy gratis meegeleverd bij iedere pizzabestelling bij alle SUGO-vestigingen via Deliveroo. SUGO heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam (2x), Utrecht en Eindhoven.