83 miljoen digitale magazines gelezen op Readly in 2019

83 miljoen digitale magazines gelezen op Readly in 2019

Het Readly Report 2019, dat consumententrends bij het lezen van digitale magazines bijhoudt, onthult dat er 83 miljoen digitale magazine uitgaven op Readly zijn gelezen het afgelopen jaar. Het gebruik in kernmarkten is met dubbele cijfers gestegen ten opzichte van 2018.

Readly, de digitale magazine service, geeft elk jaar een Readly Report uit met digitale consumptie en leesgewoonten in zijn portfolio van magazines. Het Readly Report 2019 laat zien hoe Readly groeit. Het aanbod van magazines is het afgelopen jaar snel gegroeid, met een totaal van ongeveer 3.000 titels eind 2018 tot bijna 5.000 titels eind 2019 en een diepe catalogus van in totaal ongeveer 120.000 nummers.

In haar kernmarkten Duitsland, het VK en Zweden heeft Readly nu het grootste portfolio van magazines onder aanbieders die zijn gericht op 'all-you-can-read' 
"Onze ervaring is dat een breed scala aan kwaliteitsinhoud van cruciaal belang is voor zowel het werven van nieuwe klanten als voor het intensiveren van nieuwe klanten zodra ze zich hebben geabonneerd. Dit wordt bereikt door een combinatie van het lezen van bekende magazines en het experimenteren met nieuwe", zegt Ranj Begley, Chief Content Officer bij Readly.

Het gebruik van Readly nam ook toe in 2019 - in Duitsland werden bijna 37 miljoen nummers gelezen tijdens 2019 (+ 49% op jaarbasis), gevolgd door Zweden met 22 miljoen (+ 17%) en het VK met 14 miljoen (+ 21%).
"Samen waren deze drie markten goed voor 88 procent van ons totale lezerspubliek voor 2019. Maar terwijl we ons verplaatsen naar nieuwe gebieden - Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland zijn onze nieuwste markten - lijkt de aantrekkingskracht van de consument universeel te zijn. Deze nieuwere markten versnellen onze groei over de grenzen heen", zegt Ranj Begley.

Als nieuwkomer groeit de Nederlandse markt dicht achter de top 5 gevestigde markten aan (Duitsland, Zweden, het VK, Oostenrijk, de VS), met dit jaar een plek op nummer 6.

Regelmatig lezen van eerdere uitgaven
Het lezen van eerdere uitgaven is ook geanalyseerd in het Readly Report 2019. Onder de kernmarkten heeft het VK het hoogste percentage van eerdere uitgaven lezen (16%), gevolgd door Duitsland (12%) en Zweden (10%)
"Veel abonnees zijn zeer toegewijd aan hun favoriete magazine merken en genieten van de inhoud, ongeacht de publicatiedatum. We hebben in het najaar van 2019 ook Readly-artikelen in het VK en Zweden gelanceerd - een feed met samengestelde inhoud waar vroege data aantoont dat tijdloze artikelen populair zijn, ook al zijn er maanden verstreken sinds de publicatie ervan. Eerdere uitgaven van uitgevers kunnen volledig worden gerevitaliseerd via digitale formaten en dat gebeurt op Readly", zegt Ranj Begley.

Toenemend aantal abonnees
Voor 2019 was de totale tijd die elke abonnee elke maand met Readly doorbracht ongeveer 7 uur. De gemiddelde gebruikerssessie was 21 minuten, maar sessies kunnen variëren van korte "snacks" tot veel langere en meer geconcentreerde leessessies. De gemiddelde leestijd van de sessie vertoont weinig verschil van gebied tot gebied, variërend van 20,9 minuten in Duitsland tot 22,3 minuten in Oostenrijk.
"Ons abonneebestand is in 2019 aanzienlijk toegenomen. De hoeveelheid tijd die abonnees aan lezen besteden is stabiel gebleven op jaarbasis - een zeer positief resultaat gezien de hoeveelheid concurrentie om consumententijd en aandacht", zegt Ranj Begley.

Populaire onderwerpen en categorieën in het Readly Report 2019
Celebrity & Entertainment heeft een aandeel van 19% - een enorme sprong in vergelijking met het Readly Report van vorig jaar toen het aandeel 10% bedroeg. Dit bleek ook de populairste categorie in Nederland te zijn. De meest gelezen titel binnen deze categorie was Weekend.
Lifestyle staat op de tweede plaats met een aandeel van 11%. Deze categorie stond op nummer 2 van populairste categorieën in Nederland. De meest gelezen titel bleek Vriendin te zijn.
De leesinteresse voor Tech, Gadgets & Home Entertainment is drie jaar op rij toegenomen van 5,3% aandeel in 2017, 5,6% in 2018 en 8% in 2019. Deze categorie stond op nummer 3 in Nederland.
Automotive is sterk gestegen tot 10%, een sprong ten opzichte van 5% vorig jaar. Deze categorie stond op nummer 4 in Nederland.