Tom Kabinet houdt ermee op

Tom Kabinet houdt ermee op

Na de uitspraak van het Europees Hof van Justitie van 19 december 2019 stopt Tom Kabinet met zijn platform voor de handel in tweedehands e-books. Het doel was dat particulieren hun gelezen e-books tegen een lagere prijs zouden doorverkopen, waardoor de drempel om een boek aan te schaffen lager zou komen te liggen. Dat heeft Tom Kabinet bekend gemaakt.

Uit het persbericht: "Het verhaal van Tom Kabinet eindigt hier. De recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie geeft voor ons te weinig ruimte om ons huidige pad ter vervolgen en tot en met de dag van vandaag weigeren de uitgevers om samen met ons naar echt innovatieve manieren te zoeken om alle mogelijkheden van ebooks en de extra te behalen verdiensten daarvan te ontdekken. Veel van de uitdagingen in de wereld van ebooks blijven onopgelost en wij zijn er niet in geslaagd een duurzame manier te vinden voor het verkopen van tweedehands ebooks en dat vinden we zeer spijtig. We hebben iedere mogelijkheid bekeken alvorens deze moeilijke beslissing te nemen om het platform te sluiten dat ons samen heeft gebracht.

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk een nieuw account aan te maken of om ebooks te doneren in ruil voor credits. Op 15 februari 2020 zal het Tom Kabinet platform niet langer online zijn. Tot en met 14 februari 2020 middernacht zijn alle ebooks die je hebt gekocht bij Tom Kabinet beschikbaar om te downloaden.

De teamleden van Tom Kabinet hebben allemaal nieuwe uitdagingen gevonden, zowel in hun professionele als in hun persoonlijke leven. We kijken met zijn allen terug op zes spannende, uitdagende en geweldige jaren samen. We vonden het geweldig om deel uit te mogen maken van dit team en ons bezig te houden met deze innovatieve propositie.

Dank voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben gesteld en in alle ebooks die jullie bij ons gekocht, gelezen, verkocht en gedoneerd hebben. Het was een privilege om samen geprobeerd te hebben een markt voor tweedehands ebooks te creëren.

Hoogachtend,
Tom, Marc & het Tom Kabinet team"