Sijthoff Media voegt iBestuur toe aan portfolio

Sijthoff Media voegt iBestuur toe aan portfolio

Sijthoff Media, een crossmediaal bedrijf van nieuws- en vakmedia, heeft onlangs het portfolio verrijkt met het platform iBestuur. Het mediabedrijf is onder meer bekend van de titels Binnenlands Bestuur, Adformatie en AG Connect.

iBestuur is een platform voor bestuurders, beslissers en beleidsmakers binnen de publieke sector die te maken hebben met informatietechnologische vraagstukken in beleid en uitvoering. Naast de website iBestuur.nl en het kwartaalmagazine iBestuur, komen bestuurders en experts uit het publieke en private domein regelmatig samen tijdens bijeenkomsten en het jaarlijkse iBestuur Congres. Dit jaar vindt het congres op 1 juli plaats bij Nationaal Sportcentrum Papendal en worden er 900 deelnemers uit de overheid en IT-sector verwacht.

CEO Willem Sijthoff over de toevoeging van iBestuur aan het portfolio: "De digitalisering van de publieke sector staat bij veel overheden, gemeenten en bedrijven hoog op de agenda. Dankzij de toevoeging van iBestuur aan ons portfolio en het unieke bereik van de titels Binnenlands Bestuur (350.000 bestuurders en ambtenaren) en AG Connect (85.000 IT-professionals) hebben we nu het perfecte platform om de overheid en de ICT-sector samen te brengen.”

Ook Peter Lievense, oprichter van iBestuur, is blij met de overname. Lievense: “Tijdens de gesprekken die we gevoerd hebben in de aanloop naar de verkoop, leerde ik Sijthoff Media kennen als een ambitieus bedrijf waar plek is voor journalistieke ambities. Er werken enthousiaste mensen die uiteenlopende media kunnen samenvoegen tot een mooi platform. Ik geloof dat zij iBestuur naar een nog hoger niveau kunnen brengen.” Lievense blijft de komende jaren nog betrokken bij iBestuur als adviserend hoofdredacteur en projectleider van het iBestuur Congres. Heleen Hupkens is aangesteld als hoofdredacteur.