SvdJ opent innovatieprogramma Accelerator

SvdJ opent innovatieprogramma Accelerator

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft de inschrijving voor Accelerator, hét journalistieke innovatieprogramma van Nederland, geopend. Het Stimuleringsfonds moedigt iedere journalistieke vernieuwer, beginnend of ervaren, eenling of bedrijf, aan om deel te nemen aan de Accelerator. Er wordt in totaal 750.000 euro beschikbaar gesteld, aan te vragen door alle teams gedurende het programma. Aanmelden kan tot en met 15 maart.

Anders dan vorig jaar biedt het Stimuleringsfonds nu twee innovatieprogramma’s: éen voor de meer gevorderde vernieuwers die hun idee willen verduurzamen en een light–programma voor teams of individuen die kennis willen maken met innovatie. De Accelerator Light is aan het programma toegevoegd om beginners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de nieuwste kennis en kunde op het gebied van innovatie. 

SVDJ Accelerator

In de SVDJ Accelerator werken teams uit (media)organisaties of onafhankelijke teams een half jaar aan een probleem binnen de journalistiek en gaan ze op zoek naar een concrete innovatieve oplossing. De teams kunnen elke maand subsidie aanvragen om experimenten uit te voeren, die hun aannames moeten bevestigen of weerleggen. Om de experimenten in goede banen te leiden, gaan teams aan de slag met de nieuwste innovatiemethodes en is er begeleiding beschikbaar van zwaargewichten uit de sector. Het Stimuleringsfonds stelt 750.000 euro beschikbaar, aan te vragen door alle teams gedurende het programma. 

Accelerator Light

De Accelerator Light duurt, net als de reguliere Accelerator, een half jaar. In het programma biedt het Stimuleringsfonds persoonlijke begeleiding en vier inspirerende bijeenkomsten. Op die bijeenkomsten worden de beste vernieuwers uit de journalistiek uitgenodigd om hun ervaringen en kennis te delen. Daarnaast is er een klein budget gereserveerd voor het toetsen van de levensvatbaarheid van eerste ideeën. Er is in totaal ruimte voor 18 deelnemers. Een deelnemer kan alles zijn: van een eenling of een groep vrienden, tot een paar collega’s of een hecht team. Bij de Accelerator Light gaat het om wat jij wil komen halen, niet om wat je meebrengt. Het programma van de Accelerator Light start op 11 mei en loopt tot en met 19 november. De inschrijving voor de Accelerator Light gaat open vanaf 6 maart, houd daarvoor de site van SvdJ in de gaten.

Meer informatie 

Meer informatie over de SVDJ Accelerator en de mogelijkheid tot aanmelden bij SvdJ.