Grunberg app verbeterd en aangevuld met laatste roman

Grunberg app verbeterd en aangevuld met laatste roman

De Grunberg-leesapp is verbeterd en uitgebreid met Arnon Grunbergs nieuwste roman Bezette gebieden en dertien van zijn eerdere boeken. De app is gratis te downloaden voor iPhone en iPad, de romans zijn binnen de app los te koop.

Het boek Bezette gebieden is na verschijnen direct in de speciaal daarvoor ontwikkelde app te lezen. De app is ontworpen en gemaakt voor de Utrechtse startup Immer. Eerder ontwikkelde Immer al een leesapp voor Grunbergs roman Goede mannen. Ook verscheen in 2019 de meditatieve app Lotus.

De apps zijn speciaal ontworpen om digitaal lezen zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Zo wordt de tekst onderverdeeld in logische fragmenten. Per keer verschijnen enkele zinnen in beeld. Ook houdt de app je voortgang in het verhaal bij. Hierdoor wordt het makkelijker om aandachtig te lezen. De Immer-apps zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek.

Update voor Grunberg-app
In de app zijn nu in totaal 14 romans, 1 novelle en 10 verhalen te lezen, die los worden verkocht. De vormgeving en gebruiksvriendelijkheid werden verder verbeterd en bevat nu ook de optie om met grote letters te lezen. De app biedt nu de keuze uit vier leessoundtracks. Behalve Canto Ostinato (dat Grunberg luisterde terwijl hij Goede mannen schreef) zijn er nog drie stukken beschikbaar die speciaal werden gecomponeerd om tijdens het lezen te luisteren.

“Ik heb aan de app meegewerkt omdat het een experiment is dat ervoor zou kunnen zorgen dat lezen op het scherm – of dat nu een telefoon of een tablet is – aantrekkelijker wordt. Zelf vind ik een boek lezen op een scherm nog altijd niet ideaal en ik ben benieuwd naar hoe dat beter zou kunnen. Vergeleken met andere e-books vind ik dit esthetischer eruitzien en praktisch gezien ook gewoon aangenamer. Het is goed dat we niet denken, zo is het, hier valt niets te verbeteren."

De Grunberg-app is een samenwerking van Arnon Grunberg, Immer, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en Lebowski Publishers, en is ontwikkeld met steun van het Nederlands Letterenfonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.