Edu'Actief en Sarphati worden Boom Beroepsonderwijs

Edu'Actief en Sarphati worden Boom Beroepsonderwijs

De educatieve uitgeverijen Edu'Actief en Sarphati gaan samen verder onder de naam Boom Beroepsonderwijs. Beide uitgeverijen maakten al deel uit van het Boom-concern, maar zijn nu ook in naam onderdeel van Boom geworden.

Door de krachten te bundelen kan de markt krachtiger en eenduidiger tegemoet worden getreden onder de paraplu van Boom.Edu'Actief is met sterke merken als Edu4all, Angerenstein en Tendens marktleider in de beroepsgerichte vakken op het vmbo en het mbo. Sarphati heeft met De Handelsroute een compleet aanbod aan leermiddelen voor het mbo-handelsonderwijs.

De 'nieuwe' uitgeverij lift in een statement duidelijk mee op de vernieuwde waardering voor het MBO-onderwijs: 'Wij zijn Boom beroepsonderwijs. Wij zijn er voor deze doeners en makers. Al meer dan 30 jaar maken wij lesmateriaal voor het praktijkonderwijs, vmbo en mbo, waarmee wij jongeren helpen uit te blinken in dát waar ze goed in zijn. En dat maakt ons trots! Dit doen wij niet alleen, maar in samenwerking met docenten, auteurs, studenten en het werkveld. Wij geloven in samen doen, samen leren, elkaar uitdagen en samen groeien. Want als wij ons werk goed doen, werkt Nederland net dat stukje beter.'

De uitgeverij blijft gevestigd in Meppel en ook qua personele bezetting lijkt er niets te veranderen.

Boom beroepsonderwijs maakt deel uit van Koninklijke Boom uitgevers, een familiebedrijf met ruim 250 medewerkers en vele top auteurs dat 179 jaar bestaat. Het is een puur Nederlandse solide en innovatieve uitgeverij van hoge kwaliteit, waar het portfolio naast een gestaag groeiend folio fonds bestaat uit snel groeiende digitale activiteiten. Ook maken Boom uitgevers Amsterdam (waaronder Management Impact), Boom uitgevers Den Haag, Boom voortgezet onderwijs, Lemion en De Tijdstroom deel uit van de groep.