Live animatiefilm in etalage Selexyz Broese

Live animatiefilm in etalage Selexyz Broese


Uitgeverij Snor liet zich inspireren door Japanse talentshows op Youtube en draaide zelf een live animatieshow in elkaar. In zwarte pakken, met maskers, props en tegen een zwarte achtergrond, spelen de medewerkers een soort toneel met de handgemaakte props. Alles bij elkaar lijkt het alsof er een animatiefilm voor de voorbijgangers wordt afgespeeld in de etalage. Het maken van het filmpje ging overigens niet geheel vlekkeloos, zie de bloopervideo (www.youtube.com/watch?v=gV2M0xyX63s).

Normaliter wordt het animatiefilmpje afgespeeld als je met de QR-reader op je smartphone de QR-code op de cover leest. Na afloop van de korte voorstellingen zullen de makers wat vertellen over het boek. Kinderen kunnen ondertussen een kleurplaat inkleuren en een kotszakje knutselen. Daarna kunnen ze het zakje uitproberen of met de Kotsapp voor iPhone doen alsof. Vanzelfsprekend is er ook de gelegenheid het boek te laten signeren. Selexyz Broese, Stadhuisbrug 5, Utrecht.

Op de Achterbank
Op de Achterbank is een vakantiedoe-boek nieuwe stijl dat vorige week verscheen. Het combineert de inhoud van gezellig ouderwets vakantieboek (maar dan wel een heel mooi en origineel) met nieuwerwetse smartphone-games. Het boek bevat onder andere een autobingo, ganzenbord en grappige raadsels. Bij het boek hoort de Android App Op de Achterbank, met vijf Augmented Reality (AR)-games. Augmented Reality is een techniek waarbij computerbeelden aan de realiteit worden toegevoegd. Deze app is gratis te downloaden via Android Market. Daarnaast kunnen iPhone-bezitters een gratis Kotsapp in de Appstore downloaden om bij het boek te gebruiken.

De makers
Gerard Janssen (1967) schreef i.s.m. Annemarieke Piers de tekst voor het boek. Maartje Kuiper verzorgde de illustraties en de vormgeving van het boek en van de bijbehorende apps. De AR-app (voorlopig alleen nog voor Android beschikbaar) is ontwikkeld door Beyond Reality in Purmerend. De kotsApp voor iPhone is ontwikkeld door Eelke Feenstra uit Utrecht.