Talpa begint eigen weerkanaal

Talpa begint eigen weerkanaal

Aan het begin van nieuwe jaar start Talpa Network met een eigen weersvoorspellingen-netwerk op radio, tv en online: Weer.nl. Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij zijn de presentatoren. Zij werkten ook mee aan de ontwikkeling van de dienst.

Talpa nam eerder het platform Weer.nl over van MeteoGroup, inclusief hun team van meteorologen en een meerjarige overeenkomst op het gebied van weerdatadiensten, Daarmee is continue kwalitatieve, actuele berichtgeving gegarandeerd. 

Omdat het weer ook binnen de landsgrenzen vaak sterk verschilt, worden de weerberichten online op maat gemaakt voor alle provincies. Op radio en tv wordt eveneens ingezoomd op deze verschillen, zodat het weerbericht voor heel Nederland waardevol en betrouwbaar is. Uit alle twaalf provincies zijn waarnemers voor dit doel verbonden aan Weer.nl. Deze Weer.nl-waarnemers zijn al jaren intensief bezig met het weer en kunnen hierdoor als geen ander accuraat verslag doen van de allerlaatste ontwikkelingen op weergebied in hun eigen omgeving.

De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland. Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij verzorgen deze vanuit de gloednieuwe weerstudio in Hilversum. In deze studio wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste 3D en augmented reality productietechnieken. Op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio verzorgt Weer.nl vanaf 1 januari alle weerberichten. De meteorologen van Weer.nl verzorgen bovendien zeven dagen per week de nieuwe weerpraatjes op Sky Radio en zijn op alle zenders te horen als er belangrijk weernieuws is.

Met deze omnichannel propositie kan Talpa Network op al haar platformen de Nederlandse consument informatie en duiding geven over het actuele weer en de verwachting. Daarnaast biedt dit een unieke mogelijkheid voor onze commerciële partners om lokaal, relevante marketingbehoeften in te vullen in een scherpe, crossmediale propositie.