Nu.nl breekt met het ANP

Nu.nl breekt met het ANP

NU.nl betrekt sinds 1 oktober geen nieuws meer van het ANP. Het gaat daarbij om zowel tekst, foto’s video’s als de agenda. Moederbedrijf Sanoma heeft besloten het contract dat aan het einde van het jaar afloopt niet te verlengen. Het idee is dat Nu.nl het nieuws zelf wel kan verzorgen.

NU-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman en ANP-directeur Martijn Bennis hebben dit bevestigd tegenover Villamedia. Hoekman: “NU.nl bestaat twintig jaar. Onze redactie is de afgelopen jaren enorm gegroeid, omdat we zo beter het nieuws kunnen verslaan. Momenteel werken er ongeveer honderd journalisten voor ons. Die houden zich voornamelijk bezig met het brengen van nieuws, waarmee we natuurlijk onvermijdelijk dubbelen met het ANP.”

Voor Bennis was dat succes juist een reden om een hogere bijdrage van NU.nl te vragen. “We moeten ook aan onze andere klanten denken. We hebben lang met Sanoma gesproken over een wat hogere prijs voor onze diensten, omdat we NU.nl niet meer als een start-up zien. Daar hoort dan ook een volwassen tarief bij, vergelijkbaar met wat andere klanten betalen. Dat is niet gelukt.”

Meer bij Villamedia.