Fameuze 'Rolling Stone Interview' wordt video-serie

Fameuze 'Rolling Stone Interview' wordt video-serie

De beroemde 'Rolling Stone Interviews' worden nu een video-serie. De interviews in het gelijknamige magazine zijn wereldberoemd vanwege hun diepgang. Niet alleen rock-musici maar ook politici en andere beroemdheden, zoals Barack Obama, Bill Clinton, Steve Jobs en Desmond Tutu, hebben in het verleden deelgenomen aan de interviews.

De interviewreeks bestaat al 50 jaar en wordt nu dus omgezet in een video-serie. De eerste vier afleveringen zijn inmiddels gemaakt, met Coldplay-voorman Chris Martin (in het nieuws vanwege hun beslissing om vanuit milieubewuste overwegingen niet meer te touren), de Black Keys en Sheryl Crow. Het interview met Martin is gemaakt door Jann Wenner, de journalist die de rubriek in Rolling Stone ooit is begonnen. Wenner heeft de afgelopen jaren slechts sporadisch interviews gemaakt, maar dan wel direct met spraakmakende personen: Bono, Nancy Pelosi en Barack Obama.

Gus Wenner, zoon van en inmiddels de drijvende kracht achter Rolling Stone, zegt dat deze serie er voo rmoet zorgen dat de lezer nog dichter op het moment komt te zitten van het interview en dat het de gesprekken 'tot leven brengt'.

De serie zal exclusief te bekijken zijn op Rollingstone.com.