Rakuten Kobo lanceert audiobookservice in self-publishingplatform Kobo Writing Life

Rakuten Kobo lanceert audiobookservice in self-publishingplatform Kobo Writing Life

Rakuten Kobo heeft een extra service toegevoegd aan Kobo Writing Life (KWL). KWL is het onafhankelijke publicatieplatform waarin auteurs hun eigen e-books kunnen uploaden, promoten en verkopen in zo’n 200 landen. Naast e-books kunnen auteurs in Nederland vanaf nu ook hun werk als luisterboek aan de Kobo-catalogus toevoegen.

Met deze service kunnen onafhankelijke auteurs via het gebruiksvriendelijke dashboard gemakkelijk hun luisterboeken uploaden, promoten en verkopen, en daarnaast kunnen ze hun prijzen aanpassen of kiezen in welke landen ze hun werk willen verkopen. Eerder was dit al mogelijk voor Engelstalige content en nu ook voor Nederlandstalige content.
‘We zijn er niet alleen voor de lezer, maar ook voor de schrijver,’ zegt Pieter Swinkels, Chief Content Officer voor Rakuten Kobo, die leidinggeeft aan de goedlopende KWL-business. ‘Ons platform voor zelfpublicatie is nu een one-stop-shop voor auteurs die overal ter wereld digitale content verkopen – geen enkele andere wereldwijde service kan in één dashboard het beheer én verkoop van zowel e-books- als luisterboeken-uploads regelen.’

In veel landen is self-publishing een alsmaar groeiende markt. ‘Momenteel is een op de vier boeken die we verkopen in Noord-Amerika van een self-publishing auteur,’ vertelt Swinkels. ‘We zijn erg verheugd dat we de auteurs in staat stellen om nu ook luisterboeken aan hun repertoire toe te voegen en hen nu ook de mogelijkheid te geven om op een andere manier hun werk met anderen te delen.’

Het uploaden en distribueren van luisterboeken naar een verkoopplatform was voorheen altijd moeilijk, vooral als auteurs in meerdere landen en in verschillende valuta's wilde verkopen. Via KWL is dit een stuk eenvoudiger.

In het online dashboard kunnen KWL-auteurs alle gegevens invoeren die nodig zijn voor publicatie — gegevens van de auteurs en uitgevers; titel en metadata; land-, prijs en valuta-informatie. Het werk komt binnen 72 uur beschikbaar voor verkoop in de Kobo-catalogus en blijft daar zolang de auteur wil. In tegenstelling tot concurrerende platforms vereist KWL niet dat auteurs worden opgesloten in een exclusief contract. Kobo moedigt onafhankelijke auteurs aan om hun werk via meerdere platforms te publiceren en te verspreiden zodat zij hun publiek kunnen verbreden.