Iedere dag een nieuwe podcast bij NPO

Iedere dag een nieuwe podcast bij NPO

NPO Radio 1 lanceert van zondag 17 tot en met zaterdag 23 november elke dag een nieuwe podcast in De Week van de Podcast. In deze week worden zeven nieuwe titels gepresenteerd.

Zo maakt NPO Radio 1 een podcast samen met de luisteraar. Onder de titel Wat mij raakt wordt een verzameling alledaagse en tegelijk bijzondere verhalen van luisteraars geboden. Ook in de lopende programmering heeft NPO Radio 1 tijdens deze week dagelijks aandacht voor podcasts.

Wim Eikelboom, coördinator podcast bij NPO Radio 1: “We zien een toenemende belangstelling voor onze podcasts, die een breed terrein bestrijken. Van sport, spannende of vermakelijke verhalen tot verdieping bij maatschappelijke thema’s. De nieuwe titels zijn een waardevolle aanvulling op dit pakket.”

Deze nieuwe podcasts worden tijdens De Week van de Podcast gelanceerd: 

  • Zondag 17 november: Wat mij raakt. Verzameling alledaagse en tegelijk bijzondere verhalen van luisteraars (AVROTROS).
  • Maandag 18 november: Het verloren hoofd. Een spannend verhaal over een zoektocht naar het hoofd van een Indonesische vrijheidsstrijder (KRO-NCRV).
  • Dinsdag 19 november: Wat de boer schaft. Een podcast van Petra Possel met boeren en akkerbouwers over de herkomst van alledaags voedsel (NTR).
  • Woensdag 20 november: Papa en mama zijn gescheiden. Een podcast van Laura Kors, waarin kinderen vertellen over echtscheiding van hun ouders (AVROTROS).
  • Donderdag 21 november. Een Nijlpaard kon lachen. Satirische podcast van Roelof de Vries en Michiel Eijsbouts (BNNVARA).
  • Vrijdag 22 november: Daders. Criminelen praten openhartig over hun daden met Een Vandaag-journalist Cas de Jong (AVROTROS).
  • Zaterdag 23 november: Annet. Bas Keijzer vertelt zijn belevenissen met Annet, een vrouw van 88 die hij bezoekt omdat hij iets nobels wil doen (KRO-NCRV).