NU.nl neemt fotopersbureau Bruno Press over

NU.nl neemt fotopersbureau Bruno Press over

NU.nl neemt fotopersbureau Bruno Press over. Samen met Pro Shots, waar NU.nl sinds maart 2019 een meerderheidsbelang in heeft, versterkt dit de onafhankelijke positie van NU.nl.

Bruno Press is als fotopersbureau gespecialiseerd in entertainmentfotografie. Het werd in 1999 opgericht en levert inmiddels hoogwaardige fotografie aan onder andere RTL en DPG Media.
Voor NU.nl is Bruno Press een perfecte aanvulling op het aanbod van Pro Shots dat sinds maart 2019 onderdeel is van NU.nl. Pro Shots, van oorsprong gespecialiseerd in sportfotografie, is inmiddels ook verantwoordelijk voor binnenlandse nieuwsfotografie op NU.nl.
Gert-Jaap Hoekman: “Voor NU.nl is het erg belangrijk om nieuws snel en onafhankelijk te kunnen brengen. Op het gebied van tekst doen we dat al vele jaren, maar door de komst van Pro Shots konden we dit ook in toenemende mate doen voor fotografie. Dankzij Bruno Press kunnen we dit nu ook voor entertainmentfotografie doen.”

Nelleke Bruno, oprichter en eigenaar van Bruno Press: “We werken al lang succesvol samen met NU.nl. In combinatie met het feit dat Bruno Press ook haar andere huidige klanten blijft bedienen, maakt dat ik Bruno Press met een gerust hart overdraag aan NU.nl en het dus als een zeer goede stap zie voor de toekomst voor de organisatie waar ik zoveel jaar met passie aan heb gebouwd.”
Bruno Press blijft, net als Pro Shots, haar diensten ook leveren aan haar huidige klanten. Daarnaast zullen de twee merken elkaar versterken.

De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van de ondernemingsraad van Sanoma Media Netherlands.