CPNB en Hebban willen heel Nederland in de leesclub

CPNB en Hebban willen heel Nederland in de leesclub

Om lezers kennis te laten maken met het plezier van samen lezen organiseren CPNB en Hebban in het kader van de campagne Nederland Leest en in samenwerking met bibliotheken ‘Nederland Leest samen op Hebban’, de grootste online leesclub ooit.

Nederland Leest is de grootste bibliotheekcampagne van het jaar en richt zich dit jaar op duurzaamheid. De mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers zijn door biograaf Onno Blom speciaal voor de campagne gebundeld in de bloemlezing Winterbloei, met bijdragen van Aaf Brandt Corstius en Ronald Giphart. Het geschenk bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Winterbloei wordt tijdens Nederland Leest de hele maand november door de openbare bibliotheken in heel Nederland in een oplage van bijna 250.000 exemplaren gratis aan haar bezoekers uitgedeeld.

Ter ondersteuning van de campagne Nederland Leest organiseert Hebban online leesclubs rondom Winterbloei. Bibliotheken kunnen zelf een lokale leesclub opzetten op het online platform Hebban en hun leden én Hebban-leden uitnodigen zich hiervoor aan te melden.