Nieuwe online boekhandel: Bazarow

Nieuwe online boekhandel: Bazarow

Verkoopsite Boek-plus gaat na het samengaan met de Leesclub van alles verder onder een nieuwe naam: Bazarov. Dat heeft Roeland Dobbelaer, eigenaar van De Leesclub van Alles en Boek-plus, bekend gemaakt. ‘Voor boeken én schrijvers’ is de slogan. 

Naamgever Bazarow is een ‘recalcitrante student’ uitVaders en zonen Ivan Toergenjev. Met Bazarow wil Dobbelaer een “kleine revolutie – vreedzaam uiteraard – teweegbrengen in het boekenvak. Hopelijk met grote gevolgen.”

De site wil een alternatief zijn voor de nationale en internationale e-commerceplatforms die veel omzet weghalen bij de boekhandels. Ook wil ze geld in de sector houden door een substantieel deel van de netto-opbrengsten aan de (nog levende) Nederlandstalige schrijvers en vertalers van boeken door te geven. Daarnaast beiden ze een standaard inkoopkorting voor uitgevers, zodat grote uitgevers op dit gebied geen extra voordeel ten opzichte van kleine uitgevers hebben. Het platform wil ook de onafhankelijke boekhandel steunen, al is nog niet duidelijk hoe. “In ieder geval publicitair en op termijn mogelijk ook financieel.”