Crossmediaal en interactief kinderboek laat lezers speuren in Rotterdam

Crossmediaal en interactief kinderboek laat lezers speuren in Rotterdam

“Fred en het geheim van de haven” is niet alleen een boek, maar heeft ook een gratis app  met een luisterboek en 10 liedjes, voorgelezen en gezongen door Joris Lutz en bovendien een game waarmee de lezertjes met behulp van Augmented Reality (AR) in het echte Rotterdam kunnen speuren naar het geheim van de haven.

Op woensdag 2 en woensdag 9 oktober rijdt de RET met een speciale voorleestram door Rotterdam in het kader van de Kinderboekenweek, die dit jaar als thema heeft: “Reis mee!”  Joris Lutz leest in een rijdende tram voor uit zijn boek “Fred en het geheim van de haven”: een muzikaal avontuur voor kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders. 

Kinderen die een boek aanschaffen bij één van de vijf deelnemende boekhandels in Rotterdam kunnen een gratis rit van 45 minuten met de mini-musical winnen. In totaal zijn er 2 x 80 plaatsen beschikbaar in de voorleestram.

De opvolger van ‘Fred en de haven’ heeft weer een spannend verhaal van Bram Klein, spetterende liedjes door Bart Wijtman, Bram Klein en Joris Lutz en prachtige illustraties en game design van Sebastiaan de Ruiter. Maikel Coomans van MUST SEE verzorgde de app en AR.

Het boek, de app, de liedjes en de voorstellingen zijn mede tot stand gekomen door de steun van de RET (hoofdpartner), het DeltaPORT Donatiefonds, Rotterdam Maritime Capital of Europe en de Van Leeuwen Van Lignac Stichting.

Door de app en de game worden ook kinderen op een eigentijdse wijze gestimuleerd om na het lezen van het boek zelf naar buiten te gaan, te bewegen en de stad te ontdekken.