Meditatieve lees-app Lotus gelanceerd

Meditatieve lees-app Lotus gelanceerd

Lotus is een meditatieve novelle verrijkt met geluid, kleur en animatie. Het verhaal is te lezen in een speciaal ontwikkelde, bekroonde applicatie voor iPhone en iPad. De eerste twee hoofdstukken zijn gratis.

Lotus is gemaakt door schrijver Niels ’t Hooft, kunstenaar Saskia Freeke, gamestudio Codeglue en audiostudio SonicPicnic. Je zet je koptelefoon op, sluit je af van je omgeving en drijft weg in een nieuw soort verhaalervaring. Niels 't Hooft: " Lotus is een meditatieve novelle, een crossmediale productie én een pilot van mijn start-up Immer. Een tipje van de sluier van hoe volgens mij lezen er in de toekomst uit kan gaan zien."

Lotus is de tweede pilot van de Utrechtse startup Immer. De app is gebaseerd op jarenlang leesonderzoek en bevat onder andere tekstporties en de voortgangsring, twee uitvindingen die helpen om prettiger van het scherm te lezen. Afgelopen januari verscheen de eerste Immer-pilot, Goede mannen door Immer, met daarin de nieuwste roman van Arnon Grunberg en het muziekstuk Canto Ostinato. De app werd door Apple uitgeroepen tot ‘app van de dag’ en haalde de vijfde plaats in de App Store-categorie Boeken. De app won ook een Indigo Design Award.
De volgende stap van Immer wordt een app waarin je veel boeken kunt lezen, in 2020.