Twee winnaars NTR Podcastprijs

Twee winnaars NTR Podcastprijs

Céline Ottenburgh en Luke Thomas zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2019, de jaarlijkse prijs voor aankomende podcastmakers. Zij delen de eerste prijs. 

Céline Ottenburgh, studente aan het RITCS in Brussel, maakte met haar podcast ‘De eenzame uitvaart’ een verhaal over eenzame doden voor wie dichters een persoonlijk gedicht schrijven en dat voorlezen op hun begrafenis.

Luke Thomas van de Fontys School voor Journalistiek Tilburg maakte de podcast ‘Tinnitus’, waarin hij bij jonge en oude mensen met tinnitus op zoek gaat naar hun ‘piep’ om met deze geluiden een muziekstuk te componeren.

De programma’s zijn nog altijd te beluisteren op Soundcloud, via Facebook en als podcast in de iTuneswinkel. Ze zijn te vinden onder de zoekterm NTR Podcastprijs 2019.
Er werden nog twee prijzen uitgereikt. De publieksprijs, waarvoor gestemd kon worden via Facebook, ging naar ‘Nooit meer samen jarig’ van Kasper Wienk. De Dutch Directors Guild prijs ging naar ‘Anoniem intiem’ van Maarten Dallinga.

De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium podcast, een podium bieden voor aankomende podcastmakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.