Titels failliete Pelican Media maken doorstart

Titels failliete Pelican Media maken doorstart

De tijdschriften Carros en Residence maken een doorstart. De oud-topman van Pon Holdings, Henk Rottinghuis, bevestigt betrokken te zijn bij de redding van het automagazine Carros. Residence blijkt bij oude eigenaar te blijven.

Autotijdschrift Carros en luxe woonblad Residence werden tot dit jaar uitgegeven door Pelican Media van uitgever Frank Kloppert, dat in april echter failliet ging. De uitgeverij was in de financiële problemen gekomen na het vertrek van enkele grote klanten.

Na het faillisement bleken er ruzies rondom de merkrechten te zijn die voor het faillisement bij het bedrijf weggehaald bleken te zijn. In zijn onlangs verschenen tweede faillissementsverslag schrijft curator Stephan Voermans echter dat de bank de omstreden merkrechten buiten hem om hebben verkocht aan twee nieuwe vennootschappen; Residence Media en Carros Media.

Residence Media wordt bestuurd door Frank Kloppert, de uitgever van het failliete Pelican Media. 

Het nieuwe bedrijf Carros Media blijkt te worden geleid door Henk Rottinghuis, die tussen 2002 en 2010 directievoorzitter van het familieconglomeraat Pon Holdings was. Pon importeert automerken als Volkswagen, Audi, Porsche en Lamborghini.

Rottinghuis bevestigt tegenover RTL Z dat hij aandeelhouder in het autoblad is geworden. "Ik heb er inderdaad ook geld ingestoken. Waarom? Simpel, omdat ik van auto’s houd en het een mooi blad vind. Het zou zonde zijn als dat niet zou worden doorgezet."

Lees verder bij RTL-Z