Facebook biedt miljoenen aan nieuws-uitgevers

Facebook biedt miljoenen aan nieuws-uitgevers

Volgens een bericht in de Wall Street Journal heeft Facebook grote nieuws-uitgevers in de USA miljoenen geboden voor licenties om hun nieuws te gaan plaatsen op het social medium. Het zou een poging zijn de nieuwsvoorziening via Facebook een boost te geven.

De benaderende uitgevers zouden onder meer Bloomberg, de Washington Post, Dow Jones en ABC News zijn. De geboden bedragen zouden rond de 3 miljoen dollar per jaar zijn. Ondanks deze hoge bedragen zijn de reacties vooralsnog terughoudend. Begin 2018 besloot Facebook juist om nieuwsberichten lager in de nieuwsfeeds van gebruikers te plaatsen en juist de meldingen van vrienden en familie belangrijker te gaan vinden.

Facebook lijkt nu weer een stap in een tegengestelde richting te zetten. Veel vooral jongere gebruikers blijken hun nieuws via social media te verzamelen en dus ziet Facebook hier weer een mogelijkheid. Een grote zak met geld en de belofte dat de uitgevers ook invloed kunnen krijgen hoe hun berichten verschijnen moeten de aanvankelijke scepsis gaan doorbreken.